logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése
Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Dr. Riskó Ágnes-Ortopédus Szakorvos
Cím: 3534 Miskolc, Nyár u. 1.Telefon: 06-30/970-1690, 06-46/378-065
Telefon 2: 06-30/970-1690, 06-46/378-065

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Ortopédus Szakorvos

Bemutatkozás

Fő munkahelyem a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ortopéd-sebészeti osztályán van, ahol főorvosként dolgozom. Ezenkívül van Miskolcon magánrendelésem, dolgozom Szerencsen, Sárospatakon és Polgáron az Ortopéd Szakrendelésen. Fő szakterületem a gyermekortopédia, ezen belül is a gerincferdüléses gyermekek gondozása, kezelése: fűzőkezelés, Schroth-féle gyógytorna. ( Én magam is elvégeztem a Schroth tanfolyamot.) A szakterületemhez tartoznak még a veleszületett mozgásszervi fejlődési rendellenességekkel; csípőficam, dongaláb, végtag tengelyeltérések (O-láb, X-láb), lúdtalp, bütykösödés és egyéb lábdeformitások, idegrendszeri eredetű mozgászavarok (pl. Little-kór), és egyéb gyermekortopédiai kórképek. Csípőszűrés, csípő ultrahang vizsgálat, tartási rendellenességek szűrése. Különleges szakterületként pedig a barlangi mentést említeném még meg.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

1986-ban végeztem cum laude eredménnyel a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Végzés után rögtön a B-.A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ortopéd-Sebészeti Osztályára kerültem, ahol azóta is dolgozok. Amióta képes vagyok az önálló munkára és letudtam a szakvizsgához szükséges továbbképzéseket, a Gyermekortopédia Szakrendelés rám lett bízva. Ortopéd-sebészetből 1991-ben szakvizsgáztam jó eredménnyel, majd sportorvostanból 2000-ben kiválóan megfelelt eredménnyel. Német nyelvből középfokú A nyelvvizsgát tettem 1995-ben.
Hazai kongresszusokon számos előadást tartottam, külföldi kongresszuson első szerzőként kettőt, társszerzőként egyet és egyszer pedig poszterrel szerepeltem. Sok előadás kivonatom jelent meg írásban.
Az országban elsőként megyénkben indítottuk be a gerincferdülést megelőző, tartásjavító programot az általános iskolákban. Közel 40.000 gyermek szűrővizsgálatát végeztük el és értékeltük. 1993 óta nyaranta mozgásterápiás tábort szervezek hanyagtartású, gerincferdüléses gyermekeknek a Balatonnál. A táborban minden délelőtt egy órás gyógytorna foglalkozások vannak Schroth gyógytornát ismerő és alkalmazó szakemberek vezetésével. Több csípő ultrahangos továbbképzésen is részt vettem Debrecenben és Szombathelyen, így bevezettük a Gyermekortopéd Szakrendelésen a csecsemők ultrahangos csípőszűrő vizsgálatát 2000-ben a Gyermekgyógyászat folyóiratban jelent meg egy cikkem "Gerincferdülést megelőző, tartásjavító program beindítása és tapasztalatai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében" címmel. Ezenkívül több felvilágosító, egészségnevelő cikket írtam, vagy segítettem megírni az újságírónak. Az Oktatási Minisztérium által kiadott "Gyógytestnevelők tájékoztatója" című kiadvány egy fejezetét, és az "Ortopédiai alapismeretek a háziorvosi gyakorlatban" című kiadvány gyermekortopédiai fejezetét is én írtam. Írtam még a lúdtalpról, a Scheuermann betegségről és a gerincferdülésről tájékoztatót a beteg gyermekeknek és szüleiknek. Bekapcsolódtam a gyógytestnevelők továbbképzésébe, és a gyermekgyógyász szakvizsga előtt álló kollégáknak a HIETE által szervezett tanfolyamokon rendszeresen én tartom a gyermekortopédiai előadást. Többször felkértek előadónak háziorvosok és gyermekgyógyász szakorvosok továbbképzésén is. Indulás óta, azaz a 2000-2001-es tanévtől sokat tanítottam gyermekortopédiát a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán a védőnő és a gyógytornász hallgatóknak, és több hallgatónak is konzulense voltam a szakdolgozatuk megírásánál.

Specialitásom a scoliosisos gyermekek kezelése, melyben amióta alkalmazzuk a Schroth–féle gyógytornát, szép javulások születnek. Elvégeztem a Schroth tanfolyamot, és tudtommal az országban én vagyok az első orvos, aki le is vizsgázott belőle. Az Ortopéd Varázs Kft segítségével létrehoztunk egy scoliosis centrumot Miskolcon, ahol a délutáni órákban és hétvégén is lehetőséget biztosítunk a Schroth gyógytornára. Folyamatban van manuálterápia és masszázs bevezetése is, hogy minél sikeresebb legyen a gerincferdüléses, fűzős gyermekek kezelése.
Fő profilom a gyermekortopédia, de felnőtt betegekkel is foglalkozom.

Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Gyermekortopéd Szekciónak, a Magyar Reumatológusok Egyesületének, a Gyermekkori Gerincbetegségeket Kutatók Egyesületének, a Barlangimentők Észak-Magyarországi Egyesületének, a Marcel Loubens Barlangkutató Egyesületnek, a Hámori Szikla és Jégmászó Egyesületnek, a Magyar Földrajzi Társaságnak és a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulatnak.
Magánrendelés:
Kedd-Csütörtök: 17:00-19:00 h-ig Tel.: 06-46/378-065Keresőszavak

ortopédia, gyermekortopédia, Schroth-féle gyógytorna, gerincferdülés, fűzőkezelés, csípő ultrahang vizsgálat, miskolc,

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0